Luukku 16

16.12.2021

Yksi haukkaa kerralla, toinen pistelee puolikkaina, kolmas yhdistää homejuustoon. Suomalaiset syövät 25 miljoonaa Vihreää kuulaa vuodessa, ja herkutteluhuippu on joulun aikaan. Toinen huippusesonki on pääsiäisen aikaan.

1 Sielukas marmeladi

Kaikilla karkeilla ei ole sielua, mutta Vihreällä kuulalla on, sanoo tuotantoassistentti Joni Pihlajärvi Fazerin Lappeenrannan tehtaalta.

"Tuo sielu heijastelee joulunajan henkeä ja tunnelmaa: jotain sellaista, jota joulusta koko vuoden kaipaamme ja odotamme, ja jollaisen vain joulu lopulta tullessaan tuo."

2 Joulunajan suosikki

Vihreitä kuulia tehdään Lappeenrannassa 25 miljoonaa kappaletta vuodessa. Suurin osa niistä nautitaan juuri jouluna: suklaakonvehtien tapaan marmeladirasia ostetaan lahjaksi toiselle ja vuosittaisena perinteenä usein myös itselle.

3 Kansan kahtiajakaja

Jos kaikki suomalaiset söisivät kuulia, niitä menisi henkeä kohden noin neljä ja puoli kappaletta vuodessa. Marmeladi jakaa kansan kuitenkin kahtia, ja jotkut eivät sitä suuhunsa pistä. Muiden täytyykin rakastaa Vihreitä kuulia antaumuksellisesti, sillä heidän suuhunsa uppoaa helposti niidenkin osuus, jotka eivät kuulia nauti.

"Olen seurannut vierestä, kuinka puolen kilon rasiallinen kuulia eli 23 kappaletta häviää ihan hetkessä", kertoo Fazerin Lappeenrannan valmistusyksikön päällikkö Matti Huttunen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita