Blogi

Hartwall Jaffa Jouluomena on perinteinen koko perheen juhlajuoma, jota suomalaiset odottavat jouluksi valikoimaan. Joulun ajan klassikossa on herkullinen omenan maku, johon jouluiset mausteet kuten inkivääri ja vanilja antavat talvikauteen sopivan säväyksen. Makeutettu sokerilla.

1. Joulupukki on esiintynyt Coca-Colan mainoksissa 1920-luvulta alkaen

Kalkkuna on kotoisin Meksikosta, jossa sen luonnonvarainen esi-vanhempi kesytettiin noin 800 eaa.

Jou 09

Luukku 9

Imelletty perunalaatikko (tai hämäläinen perunalaatikko tai uunituuvinki) on hämäläinen perinteinen arkiruoka, jota muualla päin Suomea syödään perinteisenä jouluruokana. Se tehdään imellyttämällä eli seisottamalla perunasosetta noin 50 asteen lämpötilassa, jolloin perunan tärkkelys pilkkoutuu entsyymien vaikutuksesta lyhyemmiksi...

Jou 08

Luukku 8

Maksalaatikko on suomalainen perinneruoka. Maksalaatikko on vakiinnuttanut asemansa myös ympärivuotisena ruokalajina. Maksalaatikon valmistukseen on käytetty muun muassa riisiä, voita tai margariinia, siirappia, kananmunaa, sipulia ja jauhettua maksaa sekä rusinoita.

Jou 07

Luukku 7

Lanttulaatikko on suomalainen perinneruoka, jota syödään erityisesti joulun aikaan muiden jouluruokien ohella. Perinteinen lanttulaatikko on valmistettu lantusta, vedestä, suolasta, korppujauhoista, kananmunasta, kermasta, siirapista ja voista, ja mausteina käytetään esimerkiksi inkivääriä, kanelia tai muskottipähkinää. Kaupan valmiissa...

Jou 06

Luukku 6

Porkkanalaatikko on suomalainen perinneruoka, jota syödään erityisesti jouluna muiden jouluruokien ohella. Porkkanalaatikossa keskeisimmät ainekset ovat soseeksi keitetty porkkana sekä riisistä, mannaryynistä tai ohraryyneistä tehty puuro. Nämä sekoitetaan ja laitetaan uuniin astiassa. Lisäksi voidaan käyttää suolaa, sokeria tai siirappia, joskus...

Jou 05

Luukku 5

Glögi on maustettu, kuumana nautittava, joskus alkoholipitoinen juoma. Glögin kantamuotoa, maustettua viinaa, käytettiin muun muassa virvoittamaan kylmässä säässä ratsastaneita tai hiihtäneitä viestinviejiä ja postimiehiä Pohjoismaissa.

Jou 04

Luukku 4

Joulutortut eli tähtitortut ovat yleensä voitaikinasta valmistettuja leivonnaisia, jotka on perinteisesti muotoiltu tähden, ristin, kukan tai puolikuun muotoon ja täytetty luumumarmeladilla. Torttujen päälle voidaan sirotella jouluisen vaikutelman luomiseksi tomusokeria tai strösseleitä. Tortuista voi tehdä muunkin muotoisia, ja täytteenä voi...

Jou 03

Luukku 3

Riisipuuro on ruoka, joka tunnetaan erilaisina variaatioina lähes kaikkialla maailmassa. Pohjoismaissa riisipuuro on perinneruoka, joka valmistetaan perinteisesti puuroriisistä, maidosta ja suolasta. Riisipuuron kanssa nautitaan yleensä kanelia ja sokeria, marjoja, hilloa tai mehukeittoa. Sitä käytetään myös karjalanpiirakoiden täytteenä.

Jou 02

Luukku 2

Piparkakku eli pipari on inkiväärillä maustettu leivonnainen, jota syödään erityisesti jouluna. Se on tavallisesti ohueksi leivottu rapea pikkuleipä, joka muotoillaan tarkoitukseen valmistetulla muotilla muistuttamaan esimerkiksi tähteä, sydäntä, ihmistä, eläintä tai muuta hahmoa. Piparkakkutalon rakentaminen on jouluperinne.

Jou 01

Luukku 1

Joulukinkku on Suomessa ja muissa Pohjoismaissa joulun ajan ruokalaji. Kyseinen ruokalaji on perinteinen osa pohjoismaista joulujuhlaa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita